خودمانی

اینترنت یا پیامک؟

نمی دونم شما هم دقت کردید یا نه؟! حجم تبلیغات پیامکی بسیار افزایش پیدا کرده است. روزی نیست که کلی پیامک تبلیغاتی برای من موجبات دیلینگ دیلینگ کردن گوشی را فراهم نکند. از کل اپ sms شاید حدود 10 درصد پیام های شخصی باشد ، الباقی پیام های تبلیغاتی است. در کنار این پیامک ها ، تماس های تبلیغاتی نیز به شدت افزایش یافته است. داخل پیام رسان های داخلی هم که میشی اون بالای صفحه یا دارن رمز ثروت می فروشند یا برنج اعلا!!

وضعیت اینترنت به جایی رسیده که از یک پلتفرم بین المللی ، به یک پلتفرم بلا استفاده رسیدیم. کسی نمی تواند فرد مشهور مورد علاقه اش را دنبال کند، تاجر و بازرگان نمی توانند کالای خود را برای خارج از مرزهای ایران تبلیغ کنند، برای تفریح یا یادگیری یک موضوع نمی توانید وارد یوتیوب شوید! شبکه های اجتماعی برند و مطرح همگی فیلتر هستند. نتیجه چه می شود؟ بازگشت به شیوه های بازاریابی صد سال پیش! نتیجه اش ارسال پیامک های تبلیغاتی است. نتیجه اش افزایش تب و تاب در سامانه های پیامکی برای ارسال به شماره های مسدود است!

دغدغه وزیر ارتباطات و مملکت نیز این است که پیام رسان حاوی تبلیغ برنج اعلا ، همیشه خوب کار کند. حتی برایش فیبر نوری می کشند. فیبر نوری یا فیلتر نوری ، فرقی ندارد . قرار است محتوای فیلتر شده و صفحه فیلترینگ را با فیبر نوری سریعتر مشاهده کنید.

شرکت های خصوصی که با حضور اینترنت های نسل جدید در سال های قبل حسابی جان گرفته بودند ، الان همه در حال تعدیل نیرو هستند ، خبری از فریلنسینگ پر درآمد نیست. چند تن از رفقا در اسنپ فعالیت می کنند تا بتوانند هزینه های عادی را تامین کنند.

در این بین شرکت هایی هستند که همچنان می تازند، مشخص است که برای چه می تازند به همین دلیل است که احتمالا توسط دشمن تحریم می شوند! برخی شرکت ها هم برای تامین و ماندن دست به گران کردن خدماتی کردند که اگر ما کشوری آزاد از لحاظ فقط اقتصادی ! بودیم الان می توانستیم ارزانتر از داخلی را تهیه کنیم.

همه اتفاقات دو سال اخیر در حوزه حکمرانی فضای مجازی، از تلاش برای تصویب طرح صیانت گرفته تا محدودیت گسترده اینترنت در ماه‌های اخیر، فقط و فقط یک دستاورد داشته است: ناامیدی و عصبانیت جمعی. کافی است‌ آمارهای رسمی و غیررسمی از مهاجرت را بررسی کنید و تعدیل‌های گسترده و تعطیلی کسب‌وکارهای مرتبط در ماه‌های اخیر را ببینید؛ اتفاقاتی که دلیل آن‌ها چیزی جز ترکیب محدودیت‌های اینترنتی و مشکلات اقتصادی نبوده است. وقتش رسیده وزیر ارتباطات شرایط مردم از هدررفت ساعت‌ها زمانشان به‌خاطر سختی دسترسی به یک پلتفرم اجتماعی که با سبک زندگی و استانداردهای آن‌ها یک پلتفرم کاملاً عادی است، درک کند.

چشم انداز آینده اینترنت در ایران بسیار تاریک است. پهنای باندی که هرروز کمتر می شود ، دسترسی هایی که هرروز محدود تر می شود. تعرفه ای که هرروز گرانتر می شود. اینترنتی گران که باهاش کاری نمی توانیم بکنیم.

همین دو سال پیش بود که در دفتر ما چند مدل اینترنت داشتیم! هم مبین نت بود، هم ایرانسل، هر دو هم با حجم های بالا شارژ می شدند، ولی در دفتر نیز ما دیدیم صرفه به کم شارژ کردن و استفاده کمتر از اینترنت است چرا که خود ما هم تعدیل نیرو داشتیم.

میترسم از آن روزی که دسترسی به گردش ازاد اطلاعات از این سخت تر شود و کلا به چشم کالایی لوکس به آن نگاه شود چرا که نبود اینترنت و دسترسی راحت به دیتا، باعث عقب ماندگی جمعی می شود و ممکن است نسل های بعدی کاملا به مسائل روز بدون آگاهی و دانش رشد یابند.

نظر شما چیست؟ از اینترنت و وضع موجود راضی هستید؟

بهروز فیض

بهروز فیض هستم، موسس برانکس، یک سرویس طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن. در این سایت علاوه بر دریافت خدمات طراحی ، می تونید در بخش بلاگ آموزش ها و مطالب گوناگون را مطالعه کنید. موفق و پیروز باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا